Beste, meste populære og mye mer

Italia er et langstrakt land og har over 250 golf klubber registrert fra nord til syd. Italias beste golf bane ligger i nord i Italia – like øst for Milano ved byen Bergamo. Mens Italias mest populære golfbane ligger noe lenger syd i Toscana – vest for Firenze. Og mellom disse to spesielle banene i Italia finnes det mange andre muligheter for å spille golf. Jeg skal ta en liten runde og se hva jeg kommer over og kan informere deg litt om forholdene.

Italia beste

Golf Club Bergamo L’Albenza er Italia beste golfbane ut i fra vurdereringer gjort av besøkende. Klubben består av totalt tre stykk 18 hulls baner, som alle er par 72 baner. Banen er gammel med lang erfaring. Banen eller klubben ble grunnlagt helt tilbake i 1961. Høyeste greenfee i helgene er 77 Euro som er et moderat prisnivå for en såpass god bane.

Italia beste

Italias mest populære

Når man snakker om beste og mest populære så er det vel kanskje ikke så mange som tenker golf, men vin. Vin er jo en ting i Italia som hele verden forbinder landet med. Og området Italia mest populære golfklubb og bane ligger i er nettopp et av de store vin distriktene – Toscana.

Toscana Resort Castelfalfi er en ganske ny golfklubb i Italia, men har på kort tid blitt en av landets aller mest populære klubber. Den ble etablert så sent som i 2010 og har to baner – en 18 hulls bane og en 9 hulls bane er tilgjengelig.

Mange baner

Ved begge disse banene er det muligheter for overnattinger og det er fullt opp med fasiliteter enten direkte på anleggene eller i nær forbindelse. Og ingen av banene er vanskelig å komme frem til. I Toscana k an det dreie seg om cirka 40 kilometer fra flyplassen, mens i Bergamo er det enda mindre avstand. Og skulle det være overfylt ved banen i Bergamo for eksempel, så er det opp imot 70 andre baner i nærliggende områder.

Mellom disse to banene finnes det minst 40-50 baner også dersom du ønsker å «spille deg» fra den ene til den andre av disse to spesielle banene.

Og vel nede i Toscana reklamerer klubben med at det finnes over 50 andre baneanlegg ikke alt for langt fra dem. Så golf skal du få spille uansett hvor mange andre som vil spille samtidig med deg.

Rundreise i Italia

Helt vest i Italia finner jeg tre baner. Det er to baner med ni hull hver og en 18 hulls bane. Helt i øst finner jeg bane i Trieste – det vil si 5-600 kilometer østover.

Rundreise i Italia

 

Ønsker du å kjøre deg gjennom golfbanene i Italia må du ha ganske god tid. Det finnes som nevnt før cirka 250 klubber, og fra vest til sydd og opp til øst kan man fort kjøre bort 3500 kilometer. Alle disse kilometerne og litt golf spill innimellom så forsvinner dagene fort! Og alt ligger jo ikke på linje så jeg tror kilometer telleren din vil havne en del høyere enn dette. Men du vil garantert ha en fin tur. Lykke til om du tør prøve!

Comments are closed.