De Beste Golfkursene i Norge

Golf er en sport med lange tradisjoner og har tidligere vært en fritidssyssel blant adelen og rike mennesker. I Norge kjenner vi profesjonelle golfspillere som Suzann Pettersen, og nykommere som Victor Hovland, som er på vei oppover i karrieren. Internasjonalt kjenner vi til Tiger Woods som er en fremragende golfspiller.

Det er 171 golfklubber i Norge og 169 golfbaner. For å spille på en golfbane så må man være medlem av en klubb, man må betale en avgift for å leie banen, og det kan være lurt å ha tatt et «grønt kurs» for å vite noe om regler og for å kunne spille på alle golfbaner i Norge. Golf er et spill der man skal slå ballen fra et utslagssted og komme så nær hullet som mulig. I spillet så spiller man som regel om 18 hull, og om å treffe hullene på færrest mulig slag. De ulike golfklubbene kan arrangere golfkurs, og det er bare å kontakte den lokale golfklubben for mer informasjon. De fleste store byer i Norge på Østlandet, i Bergen og Stavanger arrangerer golfkurs, og det fins over 100 kurs i Norge. Det er mulig å finne nybegynnerkurs, og man kan for eksempel bestille kurs til bedriften sin eller bestille et kurs for en vennegjeng.

Golf er en fin sport for teambuilding og sosialt samvær, og sporten er enkel, men samtidig moro å drive med. Den mest populære golfklubben i Norge er Nes Golfklubb 09, og den beste golfbanen er Stiklestad Golfklubb. Det fins ulike golfbaner å spille på i Norge, for eksempel parkbane, shortgolf, skogsmark og pitch & putt. Det er mulig å leie golfutstyr hos de ulike klubbene og man kan også få en profesjonell golftrener.

Eksempel på golfkurs

Golfsenteret AS i Oslo, tilbyr for eksempel nybegynnerkurs i golf, som er et praktisk kurs der man lærer alt om ulike golfslag, og dette kurset kvalifiserer for «grønt kort-kurs». Ulven Golf Club tilbyr golftur til Sør-Afrika, der det er god kultur for golf og hvor man besøker de mest kjente golfbanene. Det tilbys ulike golfkurs i Norge basert på erfaring og formål med kurset. Man kan få profesjonelle golfkurs eller bare kurs for å ha det gøy.

Eksempel på golfkurs

Trondheim Golfklubb tilbyr «Grønt Kort-kurs» med teoretisk og praktisk opplæring. Opplæringen skjer både innendørs og utendørs alt etter forholdene. Grythe Golfklubb tilbyr nybegynnerkurs i golf, med en startpakke bestående av kurs og golfsett. Østfold Golfsenter tilbyr juniorkurs i golf og inndeling i aldersgrupper. Lofoten Golfklubb tilbyr golfkurs for viderekomne, der man øver på ulike slag og strategisk spill, video brukes som et av hjelpemidlene.

Når man spiller golf så trenger man ordentlig utstyr, som baller, køller, bag, hansker og passende klær. Det brukes ulike køller til å slå ballen, avhengig av om man for eksempel slår fra utslagsstedet eller man kanskje bare er 50 cm fra hullet. Hansker gjør at man får et bedre grep og kan slå et bedre slag. Det fins nybegynnerutstyr og også golfutstyr for barn. Man kan for eksempel kjøpe en golfmatte der man øver seg på putting hjemme.

Comments are closed.