Det gror i Norsk Golf

Er Norsk golf i ferd med å bevege seg inn i en ny «alder»? I hvert fall har det begynt å komme store resultater takket være spill fra blant andre en ung herremann i Amerika siste uken. Viktor Hovland har spilt seg fra det ene gode resultatet til det andre. Og sist søndag sto han igjen som seierherre i U.S.Amateur på Pebbles Beach. Det er verdens største og vanskeligste amatør turnering man kan vinne. Og det har ikke bare vært denne turneringen i den siste tiden – og det har heller ikke bare vært Viktor som har levert godt.

Viktor Hovland

Han slo sensasjonelt igjennom og vant golf NM i 2014 bare 16 år gammel. I dag er han 20 år gammel og har klatret en meget bratt karriere stige siden den seieren. I dag er han ranket som Europas beste amatør spiller og som den fjerde beste amatøren i verden. Disse tallene kommer fra WAGR listen. Og han er Norsk. Han kommer fra Miklagard Golf. Men til daglig spiller han Collegegolf på Oklahoma State University. Og han har fortsatt to år igjen av sitt college studie. Men nå i August vant han altså U.S. Amateur Championship. Den siste han slo før han sto igjen alene på toppen var amerikaneren Devon Billing.

U.S. Amateur Championship

Over 7500 amatør spillere fra hele verden forsøkte å kvalifisere seg nettopp til denne turneringen. 312 klarte å komme seg videre og skulle spille turneringen på Pebbles Beach golf bane nå i August. Og når turneringer er ferdig er det altså en norsk 20 år gammel student som står igjen som vinner. Ikke det at han ikke har spilt golf tidligere, men for en sensasjon å vinne denne turneringen. Ikke bare skriver han seg inn i turneringens historiebøker, men i norsk golf historie også med store overskrifter! Han har allerede fått så mye skryt fra profesjonelle og andre kjennere av golfen at han nærmest er helt klart allerede at han er den neste til å «tråkke i fotsporene» etter storheter som Tiger Woods.

Fortsatt amatør

I tillegg til selve seieren i denne turneringen så innebærer jo seieren invitasjoner til forskjellige store turneringer. Og for å kunne spille disse invitasjonene så må han fortsatt ha sin amatør status. Altså han kan ikke bli profesjonell golfspiller i det kommende året. Men Viktor har svart til media at han har enda to år igjen av sin collegetid, så det anser han som en tid han vil forbli amatør virker det som.

Ikke alene

Det som jo også er veldig bra for norsk golf er at Viktor ikke er alene om å gjøre det bra. Sammen med han i topp 50 på WAGR listen finnes også Kristoffer Reitan. Han spiller også meget god golf, men har ikke lykkes – enda – men en slik stor seier. Men den kan komme hvilken tid som helst. I øyeblikket ligger han på 28 plass på denne listen over verdens amatører, men har vært helt oppe på 16 plassen tidligere. Det er kun de to som er norske på denne listen, men det finnes flere andre høyt oppe fra Skandinavia.

Ikke alene

Comments are closed.