Gode golfere i Norge

Siden jeg i forrige artikkel skrev om «upcomming» golfere og hva som skjer litt i dag, så tenkte jeg å skrive litt her om golfere som kanskje både er og har vært gode for Norge tidligere. Nå er det jo en ny generasjon golfere på vei mot toppen, men flere av de jeg har i tankene her nå er fortsatt meget gode og aktive golfere. Frem til i dag så har Norge for eksempel kun hatt en eneste mannlig golfer som har spilt med de absolutte toppene i verden på PGA touren.

Norges eneste

Norge har kun hatt en golf spiller på topp nivå tidligere. Henrik Bjørnstad spilte på dem amerikanske PGA touren i to perioden for åtte og tolv år siden. Men den tiden hvor hans navn er eneste norske som har spilt PGA er snart over. Herren jeg skrev om i forrige artikkel er jo klare for flere av disse turneringene. Viktor Hovland får invitasjon til flere slike Major og PGA turneringer etter sin seier i verdens beste amatør turnering. Men det er flere måter å komme seg til PGA på. Men veien er lang og vanskelig. Turnerings seier, samle poeng i et gitt system eller kvalifisere via spesielle turneringer. Det å spille på dette topp nivået i mange år på rad, er det ikke mange som klarer annet enn de aller aller beste i verden. På damesiden er det til nå tre damer som har spilt turneringer på øverste nivået i verden.

Norges eneste

Flere nye norske navn

Det er mange norske golfere som virkelig satser nå om dagen. Både på herre og dame siden. Så langt jeg har kunnet finne ut så er det for eksempel over 50 norske spillere som spiller college golf i USA kommende studieår. Altså kombinere golf og studier. Her kan det komme flere navn som utmerker seg. Det er jo nettopp på denne måten Viktor Hovland har kommet seg opp frem til i dag. Han er fortsatt student i to år til. Og det er flere som har vært studenter som nå satser på profesjonell golf. Nylig etter forrige studie år har i hvert fall Kristoffer Ventura og Knud Andreas Krokeide gått over og blitt profesjonelle golf spillere. La oss håpe vi får store overskrifter med deres navn i de kommende årene. Gjerne andre norske navn også selvfølgelig.

Flere nye norske navn

Damer

Som allerede nevnt er det tre norske damer som har spilt på LPGA touren som den største touren heter for damene. Og at den som har spilt der mest er Suzann Pettersen er vel ingen direkte overraskelse. Hun har jo vært i verdenstoppen nå i en «mannsalder» snart. 2001 tok hun det siste steget opp for å spille med de største i verden. Og hun har jo selv vært best i verden flere ganger. De to andre som har vært «der oppe» er Marianne Skarpnord og Marita Engzelius. Henholdsvis i 2010 og i 2012. Men vi kan jo håpe at det snart kommer en ny dame av superklasse som Suzann. Det er i hvert fall mange norske damer som satser på golf!

 

Comments are closed.