Gode golfspillere

Golf har blitt en sport som det kan tjenes store summer penger på om man er oppe i den proffe eliten, mange av disse spillerne er i dag mangemillionærer.

Gode golfspillere
Gode golfspillere

Men det koster å komme opp i det nivået og ikke alle klarer det tross iherdig trening og innsats, for lett er det absolutt ikke. Men har man først kommet inn i det øvre sjiktet er man godt på vei og kan da bli med i de store turneringene som foregår verden rundt og som har store pengepremier til vinnerne.

Sergio Garcìa Fernàndez

En av dem som ligger oppe i toppen er den Spanske proffen Sergio Garcìa Fernàndez som har mange store seiere i karrieren. Golfen startet han med i veldig ung alder, kun tre år gammel tok hans far med seg gutten ut på golfbanene og lærte han å spille. Hans far Victor var selv en veldig god golfspiller og trente opp sønnen veldig godt. Sergio sitt første klubbmesterskap som han vant gjorde han i en alder av bare 12 år, ikke dårlig av gutten det.

Han fortsatte i den samme stilen og ble belønnet med flere rekorder som den yngste spilleren i flere sammenheng, som den yngste som hadde klart cut`en i European Tour turnering og verdens yngste spiller i Europeans Amateur var noen av disse titlene han erobret i ung alder. Han gikk over til å spille profesjonell golf i 1999 og har hele tiden fortsatt med å ligge på toppnivå på listene, dette har gjort at han har tjent over 40 millioner US dollar så langt i karrieren.

Tiger Woods

En annen godt kjent golfspiller er jo Tiger Woods som også startet opp med golf tidlig men ikke så tidlig som Sergio gjorde. Woods store gjennombrudd kom da han var 21 år gammel da han vant overlegent Masters turneringen som ble holdt i 1997 hvor premien var på rundt en halv million US dollar. Dette var jo utrolig mye penger for den unge mannen og motivasjonen til å fortsette med golf økte nok betraktelig da.

Han har ligget på toppen av verdens ranking listen i over 260 uker i strekk, så att dette er en god golfspiller er det ikke tvil om. Han har vært verdens best betalte idrettsutøver og har nok tjent sine millioner gjennom karrieren. Som junior vant han sin første The Junior World Golf Championship da han var bare åtte år gammel, etter dette vant han veldig mange turneringer helt frem til skilsmissen da han nok mistet litt av motivasjonen men han har kommet sterkt tilbake så vi får nå se om han kommer seg opp på samme nivå igjen.

Suzann Pettersen

En av de gode Norske spillerne er Suzann Pettersen som også kalles bare Tutta. Hun startet også tidlig opp med golf, allerede som seksåring og som 18 åring vant hun British Girls Open Championship. Etter denne seieren har hun holdt seg veldig godt oppe i toppen i verdens sammenheng gjennom mange år. Hun har nå lagt opp med proff golf, men hun har nok spart opp en god del penger under årene så hun klarer seg nok godt fremover.

Comments are closed.