Golf fra nord til syd

Det spilles golf fra syd til nord i Norge, og det gjøres det også i det langstrakte landet syd i Europa. Italia har muligheten til å spille golf så godt som hele året et eller annet sted i landet. Snø og kulde på Sicilia er en meget sjelden hendelse. Så der kan golf folket «herje» året rundt. Og med totalt 250 golf klubber i landet så er det noen baner å velge i også. Bare ute på øya Sicilia finnes det seks baner. Resten er fordelt oppover hele landet.

Golf ferie

La oss sjekke litt ut av hva en golf ferie vil koste der nede på sicilien. Reisen til og fra blir på eget opplegg, men skal sjekke litt mer ut av baner og muligheter for overnatting og så videre. Så jeg velger bare den første golf klubben jeg kommer til etter å ha kommet over fra fastlandet. Det er Il Picciolo Etna Golf Resort & Spa. En golf resort med egen golf klubb og gode fasiliteter for å ta imot golf gjester utenfra.

Banen på Etna Golf resort ligger i landlige omgivelser og har fått betegnelsen som en enkel til medium bane å spille på. Banen består av 18 hull, par 72 og er 5870 meter lang.

Golf ferie

Banen ligger i området nedenfor vulkanen Etna og området er en oase. Området byr på mye kultur, du kan nyte fantastisk mat og drikke. Ønsker du som turist å se noe annet enn bare golf resorten, så er det kun få kilometer inn til de sjarmerende byene Taormina, Siracusa og Catania. Og kost på deg en flytur over vulkanen Etna – det er virkelig en opplevelse.

Det finnes pakker til salgs som golf-ferie hit. En slik pakke består av syv overnattinger i et stort hotellrom, frokost buffet, syv middager i hotellets restaurant (uten drikke inkludert), fem dager med golf og et to timers Spa bad per betalende person. En slik pakke kostet forrige sesong godt under 1000 Euro for oppholdet.

Fem andre resorter

Dette var bare den første golf resorten man kommer til etter at man kommer over fra Italia og ut på øye Sicilia. Det finnes enda fem anbefalte resorter der ute og alle holder god og høy standard. Det vil si den sjette – Villa Airoldi Golf Club er bare en ni hulls bane og ligger nord på øya ikke langt fra Palermo by.

Helt på vestsiden av øya finnes en resort som heter Verdura Golf & Spa Resort. Dette skal være en klubb med en del spesielle muligheter blant annet på grunn av vær og vind forhold der ute. Blant annet fem tee off posisjoner til hvert eneste hull. Og med en service fra resorten og personalet der så blir dette en golf resort, men nesten som en privat klubb service-messig.

Verdura Golf & Spa Resort.

Totalt finnes det tre baner der med totalt 45 hull. Prisene her er noe høyere for å spille golf her enn på vår forrige resort, så for en ukes opphold må det påregnes mellom 1500 og 2000 Euro for et opphold på syv netter.

Kommer tilbake med litt mer om golf i Italia snart.

 

Comments are closed.