Golf i Italia

Italia er et stort land med mange golfbaner spredt ut over hele landet. Baner i alle former og størrelser fordelt på over 250 klubber fra nord til sør og øst og vest. Men Italia er svakt representert i verdenstoppen i Golf. Ved nærmere ettersyn finner jeg kun en eneste spiller helt i verdenstoppen. Det er spilleren Francesco Molinari som er ensom italiensk golf spiller på PGA Touren i golf.

Ingen PGA triumf

Han venter fortsatt på sin første PGA seier i en major turnering, men han har fire seiere på Europa Touren i sin karriere. Hans karriere begynte å «ta av» mer når han ble profesjonell i 2004. Han har klatret jevnt og trutt oppover listene siden den gangen, men aldri vært helt i toppen. Beste plassering i en PGA turnering er andre plass. Beste notering på penge listen var i 2017 31. plass. Med det har han klatret fra 103 plass til 31 plass på pengelisten i løpet av tre sesonger. Selv om han ikke har noen Major seier, så har han seks seiere i sin profesjonelle karriere. De fire nevnte pluss to andre. Slik som dette har den 35 år gamle Torino mannen klatret på alle lister. Ensom italiener, men god spiller fra Italia med andre ord!

Golfturnering

Italian Open er den tore golf turneringen i Italia i året. Turneringen har snart 100 år med historie bak seg (2025) og neste års utgave er den 75 utgaven som blir spilt. Mangler noen år i tiden rundt krigens dager.

Francesco Molinari er historisk på flere måter i denne turneringen. Han vant denne i 2016 og da ble han første italiener som vant denne turneringen sin 1980. Og han er kun den syvende italienske golf spilleren som har vunnet denne turneringen. Når Molinari vant ble turneringen spilt på Golf Club Milano nær Monza. Det var også der regjerende mester Tyrrell Hatton vant sin tittel. Neste års turnering skal spilles i måneds-skiftet mai juni og spilles på banen til Gardagolf Country Club. Banen ligger nær innsjøen Garda – ikke langt fra der autobanen kommer ned fra Østerrike og alpene.

Golfbaner

Ønsker du å spille på baner med kvalitet, så er det flere baner i Nord Italia som har meget god kvalitet. Det nettopp omtalte banen som proffene kommer og spiller turnering på neste år er jo en mulighet, men bare litt lenger vest ligger den banen som er kåret til den beste banen i Italia av spillere og publikum.

Men Gardagolf har også rykte på seg til å være en bane med meget høy standard. Banen er designet av britiske arkitekter. Banen har blitt omtalt som en av de beste banene som er bygd de siste 30 årene.

Skulle du være på tur i Italia og ha golf baggen din i nærheten så går det meget trygt å anbefales en runde på denne banen. Har du den ikke med eller ikke er golf spiller så er turen verdt å ta allikevel. Banen har en fantastisk beliggenhet og vil være et minne i lang tid for de som tar turen ryktes det. 27 golf hull i en unik setting er overskrifter som har blitt benyttet.

Comments are closed.