Golf Italia rundt

Hvorfor ikke lage til en minneverdig golf reise for deg selv med hel italiensk vri? Ta en reise ned til Italia og lei for eksempel en bil for å kjøre landet rundt. Bilen må jo da selvfølgelig være en italiensk modell. Da kan man jo velge mellom Fiat eller Ferrari. Du kan også kjøre Ducati om du har sertifikater for tohjulinger. Alle disse tre er velkjente italienske kjøretøy merker.

Rundreise

Hvor man starter kan jo være så mangt, men la oss anta at du kommer flygende inn fra Oslo og lander på Malpensa flyplassen like utenfor Milano på nordsiden. Her direkte på flyplassen finner du muligheter til å booke en leiebil. Da er du på den måten straks klar til å ta fatt på ditt italienske golfeventyr.

Første stopp blir en bane som ligger nettopp nordvest for Milano like ved Lago Maggiore. En snau times kjøretur fra flyplassen opp til dette stedet. Kommer jo litt an på om man velger øst, vest nord eller syd.

Lago Maggiore

Første bane jeg velger er G.C.des Iles Borromees. Banen ligger ved byen Stresa på vestsiden av Lago Maggiore og ligger på et platå. Banen er todelt med runder a 9 hull, og deler av banen er ganske kupert. Mellom sløyfene er det såpass distanse at det kjører en buss mellom 9. og 10. hull. Man kan også leie golfbil og kjøre selv.

Banen har ellers alt av nødvendigheter som traller og utstyr. Alt opp til deg selv hvor «aktiv» du ønsker å være.

Banen er ikke Italias fremste kvalitetsbane, men sies å være både god og artig å spille.

Det finnes også en annen 9-hulls bane like ved som heter A.S.D. Golf Club Alpino di Stresa. Den skal heller ikke være noen kvalitetsbane kanskje litt på grunn av alderen på banen. Banen er distriktets eldste bane.

Neste baner

Dersom man forblir i samme område så er det fortatt baner å spille på her. Litt syd for Stresa og Lago Maggiore finnes det flere baner. G.C.CastelConturbia er en av dem og ryktes å være et meget godt anlegg med tre 9-hulls runder, treningsfelt med driving range og korthulls bane. Ingen mindre enn Robert Trent Jones Junior er designeren av banene. Han og hans firma har også designet flere baner i Norge, Sverige og Danmark.

Men tilbake til CastelConturbia. Banen har vært rangert som den sjette beste banen i Italia og 45 plass i Europa. Så her må det være kvalitet å spille. Noen sier at banen kan i visse partier ligne noe på Bogstad i Norge.

G.C. Bogono

Siste bane ut i dette området blir G.C. Bogogno. To Robert van Hagge baner med 18 hull. Den ene av disse to banene har meg høy ranking både i Italia og i Europa (7. og 65. plass), uten at det finnes noe info på hvem av de to rundene det gjelder.

Gode baner begge to med forskjellige krav og utfordringer.

Det finnes firmaer som jobber med å legge til rette slike opplegg for golf rundreiser. Da kan man få oppleve golfens gleder selvfølgelig, men også få med seg litt annen kultur. Italia er jo kjent for mye god mat og drikke også blant annet!

Comments are closed.