Golfreise til Italia

Italia er kjent for mye. Vin, pizza, pasta, prosecco, Ferrari, Ducati, fotball og sikkert mye mer i andre hukommelser. Men at golf skulle være så stort i Italia er kanskje ikke like mange klar over. For litt over to år siden var det registrert cirka 90 000 golf medlemmer i landets golf klubber. Og de spiller sin golf på landets cirka 250 golf baner. Landet eldste golfbane er rundt 115 år gammel og landets nyeste bane er så vidt åpnet. Stor spredning i alderen og det er stor spredning i beliggenheten til golf banene. Men felle nevneren er at de aller fleste av banene har god kvalitet.

Golfreiser

Det er i dag mange firmaer som tilbyr reiser som også innebærer golfspill. Kombinerte turer med ferie kanskje både for deg og familien, men du får tilgang til å spille golf nesten sagt hva du måtte ønske. Det er ditt eget valg hvor du vil legge opp ferien din i dag. Reiseoperatørene bare legger de opp slik du vil ha det eller så nært opp til som mulig.

Et eksempel på en golf kombireise til Italia i dag kan være:

En reise til Toscana med en luksus bolig for flere personer sentralt i Toscana. Fra denne boligen er det da mulig for alle mulige aktiviteter. Du kan velge å bo på en vingård, en byleilighet, hotell eller landlige boliger. Området som da er å anbefale dersom golfen skal stå i sentrum er;

Lucca er et sentralt sted med seks av Toscanas beste golfbaner innenfor 100 kilometer vekk. Her kan du da spille golf så ofte du selv ønsker det. Det finne standard pakkeløsninger og det finnes opplegg som du selv skreddersyr for deg selv. Dermed er det vanskelig å forutsi noen pris på dette. Men du kan få en tre ukers flyreise fra Oslo til Firenze for like under 2500 kroner i skrivende stund. Fra flyplassen til Lucca sentralt er det 70 kilometer. Prisen for et landlig hus i tre uker er cirka 7500 kroner per uke. For de pengene får du tilgang på tre soverom, totalt cirka 90 kvadratmeter rom i huset, 2 baderom, tilgang til internett og tilgang til SPA.

Toscanas baner

De seks banene som da ligger innenfor rekkevidde på 100 kilometer dersom du velger å bo i Lucca området er; Toscanas beste golfbaner: Montecatini Golf, Cosmopolitan Golf, Versilia Golf, Ugolino Golf, Poggio dei Medici Golf og Pavoniere Golf.

Alle disse seks banen er kvalitetsbaner med alle fasiliteter og hele 18 hulls baner. Rundt banene finner du alt du trenger. Kafeteriaer, restauranter, barer, resorter, trenings områder og driving ranger og det finnes områder for å bedrive annen sport dersom du ønsker en avkobling fra golf. Nevner i farten tennis baner og fotball baner.

Skulle gjerne ha presentert alle disse banene her på direkten, men det vil bli en meget lang og tung artikkel. Jeg avslutter heller med det som allerede er sagt og kommer heller tilbake og presenterer en eller flere av disse banene i en senere artikkel. Jeg kommer nok til å velge noen random baner å presentere fremover siden landets 250 baner blir litt vel mye å presentere.

Comments are closed.