Italiensk golf på fremgang

Golf i Italia er ikke bare ulike baner og plasser i Italia. Italia har også fått frem en fremragende golf spiller de senere årene. Italia er litt som Norge når det gjelder golf spillere. Det finnes ganske mange spillere, men de sliter med å få spillere opp på øverste nivå og levere gode resultater der. Men i fjor kom det virkelige gjennombruddet til en som har vært med i ganske mange år. Og følger du med i golfens internasjonale verden, så vet du hvem jeg har i tankene. Han vant jo sin aller første Major turnering i fjor sommer.

Italiensk golf

Det gror i italiensk golf som det gjør i veldig mange andre lands golfsport også. I fjor fikk Italia endelig sitt gjennombrudd med at en spiller vant en Major turnering på øverste nivå i golfen. Francesco Molinari ble den historiske spilleren i denne sammenhengen når han vant den tredje av de fire store Major turneringene. Han vant The Open Championship eller British Open som det også heter i mange sammenhenger eller litt mer uoffisielt er kanskje den riktige måten å si det på.

Italiensk golf

Og nå i 2019 har han tatt enda en seier i en stor seier i en turnering. Han vant Arnold Palmer Invitational i mars. Dette er en turnering som arrangeres til ære for Arnold Palmer som er en amerikansk spiller som regnes som kanskje en av de viktigste spillerne i Amerika. Han har vunnet sju Major turneringer og en hel rekke andre turneringer. Stedet denne turneringen spilles er på Arnold Palmer’s Bay Hill Club & Lodge som ligger i Florida – nærmere bestemt Orlando og er en privat golf klubb som eies av Mr. Palmer. Men selv gikk han dessverre bort i 2016.

Ranking liste

Blant de aller øverste navnene på den offisielle verdens rankingen som finnes ligger nå Franceseco Molinari på en sjuende plass i skrivende øyeblikk. Han har spilt som profesjonell golf spiller siden 2004 sesongen. Han er altså ingen nybegynner i sitt fag. Og han har spilt inn over 15 millioner USD i karrieren, så vi kan jo tro at han har noen kroner på bok også selv om det koster å reise verden rundt for å spille golf. Videre nedover på ranking listene skal man bla ganske langt før man finner en ny italiener. Helt nede på 199. plass finner vi en ny italiener med navn Guido Migliozzi. En spiller som for meg er helt ukjent, men kan for all del være en kommende meget god spiller. Videre finner vi neste Italiener på 321. plass og med navnet Renato Paratore. Også en ukjent spiller for undertegnede, men kan også være en meget god spiller uten at jeg har registrert ham.

Norge

Det finnes jo heller ingen norske spillere på denne listen så langt ned som vi bladde oss frem til den tredje italieneren. Men det er jo her vi håper og tror at det vil også komme minst en eller flere norske spillere i de kommende årene. Norge har jo flere spillere med spesielt en spiller som viser meget gode resultater nå for tiden!

Norge

Comments are closed.