Italiensk golf

At golf har blitt en stor sport i verden er det liten tvil om. Og at det finnes utrolig mange gode golfspillere er det heller ingen tvil om. Det har jo kommet opp så utrolig mange golfbaner rundt omkring i verden at det er aldri langt til en golf bane. Selv i Norge er jo dette tilfellet. Mange golfbaner, mange golfklubber og noen golfspillere som begynner å bli meget gode. Vi har jo allerede hatt noen i øverste divisjonen for på herrer og damer.

Italiensk golf

Italia

Golf i Italia er også blitt en meget stor sport der nede. Det er utrolig mange bare og det er flere hundre golfklubber spredt over hele landet. Det som forundrer meg litt er hvor få italienske golfspillere som er å se i verdenstoppen. Blant herrene finner jeg kun tre stykker i dagens lister fra de siste årene.. Det er brødrene Edoardo og Francesco Molinari og Matteo Manassero. Og i dag ser det kun ut til at det er Francesco Molinari som er aktiv. I hvert fall er det kun han som har noen resultater å vise til. Det finnes noen flere fra tidligere år, men overraskende få til å være et land som har så gode forhold og kan spille golf året rundt i store deler av landet.

Francesco Molinari

Han er en av to brødre som har spilt og spiller profesjonell golf i Italia. Og han vant nylig en av de virkelig store turneringene i verden – Quicken Loans National, ‘The Open Championship’. Dette er en av de virkelig store turneringene i verden. Uoffisielt blir den kalt for British Open, og er en av de fire store mesterskaps turneringer i golf som arrangeres hvert eneste år.  Francesco Molinari er den yngste av to brødre, og han har spilt profesjonell golf i snart 15 år. Allerede etter bare et par år som proff så vant han i 2006 Italia Open som første italiener på over 25 år. Og det er jo stort for en italiener å vinne nettopp den turneringen – det gir mye ekstra prestisje i hjemlandet. Og med den seieren han nylig klarte nå i 2018 ble han den første italieneren som har vunnet en majorturnering. Det lover jo godt for italienernes golf. De trenger virkelig en boost for å få opp flere spillere på høyeste nivå (min private mening).

Francesco Molinari

Men det er ikke bare den nylige seieren Francesco har på sin CV. Han vant tidligere i år BMW PGA Championship «The Open Championship» på Europa touren. Før det har det vært noe tynt med seire, men en og annen stor seier har han hatt opp gjennom. 2006 Italia Open har jeg allerede nevnt – den turneringen vant han for øvrig igjen i 2016. Og mellom de to store seirene har det kun blitt to andre betydelige seiere i karrieren – 2012 Reale Seguros Open de España og 2010 WGC–HSBC Champions. I tillegg er han to ganger tatt ut for å spille Ryders Cup for Italia.

Hans bror har også vunnet en betydelig turnering – US Amateur Championship i 2005.

Comments are closed.