Kvinne i golf i Italia

På kvinnesiden i golf finner vi også en dame som er en meget god golf spiller. Kanskje ikke like god som den suksessen italiensk golf opplever på herre siden med Mr. Molinari nå for tiden, men det er en dame som er med og kjemper helt i toppen i golf i verden som heter Giulia Molinaro. Nesten likt navn, men de er ikke i nærheten av å være i familie eller noe i den retningen. De kommer fra hver sin kant av Italia men de har altså golf som sin felles ting nå.

Tidlig karriere

Giulia Molinaro er enda ikke fylt 30 år, og har spilt golf allerede i over halve sitt liv. Hun fattet interesse for spillet da hun var bare 12 år gammel. Før hun fattet interesse for Golf hadde hun Tennis som sin lidenskap i sine aller yngste år. Men altså byttet hun over til Golf når hun var bare 12 år gammel. Og allerede etter få år begynte hun å utmerke seg. Da hadde hun flyttet fra Kenya til USA og begynt på College der når hun var 16 år gammel.

Tidlig karriere

Og selv om hun er italiensk og født i Italia så har hun vokst opp det meste av sitt liv i Kenya. Og der bør det vel være vær året rundt for å spille både tennis og Golf etter hva du selv ønsker å spille. Så tennis karrieren ble avsluttet i Kenya og Golf karrieren startet. Men fortsatt altså da hun flyttet til USA og startet på Arizona State University.

Svingende karriere

Hun spilte på Symetra Touren i 2013 og gjorde det bra. Der vant hun en turnering og kom på annen plass på listen over de som har spilt inn mest penger. Dette var året etter at hun hadde bestemt seg for å spille profesjonelt i fra 2012 i oktober måned. For denne eller disse prestasjonene fikk hun tittelen nykommeren for året eller «Rookie of the year» som det heter i USA. Dette ga henne også tilgang til å spille blant de aller beste i neste sesong i 2014. Det gikk ikke like bra dessverre og hun endte helt nede på 114 plass på rangerings listen for LPGA spillere det året. Dermed var det tilbake til Symetra Tour igjen i 2015 sesongen. Men for den touren var hun for god og endte igjen på andre plassen over de som spilte inn mest penger igjen da i 2015 og var atter en gang tilbake på LPGA touren i 2016. I 2016 spilte hun også for Italia i de Olympiske lekene i Rio i Brasil.

LPGA

LPGA Touren

Giulia Molinaro spiller fortsatt på LPGA touren, men venter fortsatt på sitt store gjennombrudd der. Hun lå meget godt an nå i sommer i turneringen som også var vår «Tutta’s» sin comeback turnering. Da ledet hun turneringen etter de første dagene, men falt dessverre mye tilbake i avslutningen og endte til slutt på en 11. plass. Dette var turneringen Dow Great lakes Bay Invitational som ble spilt i Midland, Michigan, USA.

Comments are closed.