Profesjonelle golfspillere og tourene deres

Golf er en veldig lukrativ sport for de som har kommet så langt at de kan jobbe med sin hobby. Men har du først kommet så langt at du har vunnet en pengepremie i golf, så er det meget vanskelig å gå tilbake til å bli amatør igjen. Så snart du vinner en pengepremie så regnes du for profesjonell utøver. Det gjør at det er meget stor forskjell på å være amatør og være profesjonell i denne sporten. Eller å si at du er profesjonell bare ved å motta en pengepremie er kanskje litt feil, men du vil miste din amatør status dersom det skjer.

Beste spillere

Er det Tiger Woods som er den beste golfspilleren i verden i historien eller er det Jack Nicklaus? Eller kanskje er det Arnold Palmer som er verdens beste? Det er mange andre navn som har utrolig mange seiere på PGA touren og har vunnet flere store Major turneringer. Så dette spørsmålet finnes det ikke noen direkte fasit svar på, men det vil alltid komme en del an på hvilke kriterier som stilles og ikke minst hvem som stiller og avgjør kriteriene.

Mange tourer

Det er PGA touren som er den øverste divisjonen for mannlige golfspillere. Men den er delt inn i flere avdelinger om man kan si det på den måten.  I Asia er det Asiatouren som er den touren som gir poeng til verdensrankingen. Den gjelder for hele Asia utenom Japan. Japsene har sin egen tour – Japan Golf Tour. Australasia har også sin egen tour som spill i denne touren gir poeng til verdensrankingen. Navnet på denne touren er PGA Tour of Australasia. Videre til Europa igjen så er det Europa touren som gjelder. Det er her de beste pengene ligger etter selve PGA touren. I Europa spilles også Challenge Tour som er nivået under Europa touren igjen. Eller nivå tre om man kan beskrive det på den måten. Disse seks tourene er de som er de høyeste på sine områder (ikke Challenge Tour som er nivået under som nevnt). Over i USA så spilles det også Web.com Tour som blir regnet som nivået under PGA touren i USA. Og til sist så er det Canada sin egen tour – Canada Tour. Alle disse forskjellige tourene gir poeng til verdensrankings liste. Og den er viktig for alle spillere som ønsker å stige oppover med sporten sin. Uten disse poengene blir det vanskelig å måle frem de beste spillerne som skal få adgang til spille på PGA touren. Alle turneringer som spilles utenfor disse ulike tourene gir ikke poeng til verdensrankingen.

Damer

For damene gjelder samme systemet som gjelder. LPGA er damenes øverste divisjon. Av andre turnerings serier som gjelder videre for damene er Ladies Tour of Europe, LPGA of Japan Tour, LPGA of Korea Tour og ALPG Tour. Sistnevnte er først og fremst for Australia. For de som ikke følger med på golf så er det ikke veldig lett å følge med i dette systemet. Men heller ikke veldig vanskelig å finne ut litt om dette om man først ønsker det.

Damer

Comments are closed.