Skrevne og uskrevne regler for Golf sporten

Det finnes mange regler i golf sporten som gjelder for alle. Uansett om det er i Norge eller i utlandet så skal reglene være de samme. Men det er i denne sporten som i de aller fleste andre sammenhenger her i verden – det er en del uskrevne regler og en viss etikette som både bør følges og nesten kreves at følges. Noen vet og kan alt om dette, men for de nyeste kan det være ting som ikke er like klart for alle. Her har du, dersom du er en erfaren spiller, et visst ansvar for å lære alt du kan videre. Er du nybegynner så må du også vise en viss forsiktighet for å tilnærme deg denne Gentlemans sporten på en pen og forsiktig måte. Husk at Golf er en forholdsvis gammel sport som kun ble spilt av fint folket i gamle dager, men i dag er en sport for omtrent alle.

Uskrevne regler

Det er flere ulike tider som det sies at er golfens opprinnelse, så jeg velger å heller konsentrere litt mer på det tittelen min sier – de ulike skrevne og ikke minst de uskrevne reglene i golf sporten. Også i golf kommer man veldig langt inn blant de uskrevne reglene med normal god oppførsel. Men en av storhetene innen golfen har skrevet ned noen av de mest vanlige uskrevne reglene som går og gjelder – nemlig PGA Amerika. De har plukket frem 18 regler som alle bør eller må kunne, men som ikke står skrevet i regelboken for golf. Det er ikke snakk om hvordan golfen skal spilles, men rett og slett for det meste hvordan man oppfører seg på og rundt en golfbane mens spill pågår. Og de oppfordrer deg, dersom du er golfer, til å spre denne listen med dine golfer venner slik at alle kan de samme reglene over hele verden!

Uskrevne regler

Skrevne regler

Reglenes om gjelder for golfen finner du selvfølgelig på Golf forbundet sider, og du kan selv lese hele regelsettet på sidene deres. De kan også nesten selvsagt lastes ned så du har de tilgjengelige på din smart telefon! Den norske oversettelsen av reglene er delt inn i 24 avdelinger og beskriver nøye det meste og viktigste om hvordan golfspillet skal foregå og hva man skal og må foreta seg i veldig mange situasjoner.

Hva er ikke skrevet

Hva er ikke skrevet

Det er vel i denne avdelingen at det kan være usikkerhet om ting, selv om det aller meste er ganske klart med rent sunt vett. De fleste av disse reglene er bare rett og slutt fornuftige saker for ikke å forstyrre andre som er midt i sin konsentrasjon foran et slag. Dersom jeg skulle ha listet opp alle disse reglene her og beskrevet hver og en av dem så hadde denne artikkelen blitt ganske lang. Så jeg har heller valgt å legge inn en link her slik at du kan gå og lese og lære alle disse reglene selv. Følger du disse, samt de skrevne reglene vil du garantert etter hvert bli en respektert og akseptert golf spiller i alle sammenhenger.

Ønsker deg og dine medspillere lykke til med alt spill fremover.

Comments are closed.