Varianter av golf

Golf har jo blitt en alle manns sport som mange driver på med i fritiden, noen er også proffer og lever av sitt golfspill. Variantene av golf har også utbredt seg rundt omkring i verden også i Norge. Her kan alle få være med i fra de minste til de eldste i familien for moro er det om man ikke tar spillet på alvor men vil bare ha det litt artig.

Minigolf
Minigolf

Minigolf

En av variantene som egner seg veldig godt for alle i familien er jo minigolf, her kan alle ha det kjempegøy med å konkurrere mot hverandre. Det finnes kanskje ikke så mange godkjente baner her i landet enda men der er en god del baner som ikke har godkjenning for å spille konkurranser. På disse banene kan familien likevel ha det gøy uten å tenke på stresset rundt de godkjente banene som det gjerne er mye folk på. Minigolfen kommer i fra England og stammer i fra rundt 1900 tallet og den har spredt seg godt utover hele verden nå.

I fra England og over til Amerika gitt det ikke lange tiden før minigolfen var og finne der og. Fordelene med denne type golf er jo att det ikke kreves så mye plass, så man anla baner i byparker og lignende plasser hvor alle kunne få lov til å spille. I motsetning til den vanlige golfen hvor man må ha ett spesielt kort som viser at man kan regler også videre. Dette er nok det som var avgjørende til at populariteten til minigolfen økte så mye som den gjorde.

Minigolf i Norge

Norge har også fått sitt eget minigolf forbund, Norges Minigolf Forbund ble etablert i 1985 så dette forbundet er ikke så gammelt. Det finnes ikke så veldig mange baner som er godkjente for konkurranser her i landet, kun seks baner hvorav tre baner ligger i området rundt og i Oslo. Men det finnes ganske mange baner rundt omkring som ikke har denne godkjenningen men er like fine og spille på for oss amatører som bare vil ha det litt gøy.

En av parkene i Oslo er Marienlyst Minigolf Park som har mere en minigolf som aktivitet, sjakk i normal form og torgsjakk med mere. Her kan hele familien ha en virkelig morsom og aktiv dag.

Minigolf i Europa

Minigolfen i Europa er samlet under European Minigolf Sport Federation og de arrangerer mange forskjellige typer av turneringer i løpet av året. Her er Norge også med og deltar i blant annet i Youth World Championship, World Championship og Grand Prix Events som blir arrangert hvert år. All minigolf i verden ligger under World Minigolf Sport Federation sitt styre og det blir holdt mange forskjellige konkurranser og turneringer i løpet av året. Det fine med minigolfen er jo at man lett kan lage en bane innendørs også, da blir man ikke avhengig av værforholdene. Det behøves kun rundt 800 kvm for å kunne sette opp en bane så det er mange bygg som da egner seg til dette verden rundt.

Minigolf i Europa

Comments are closed.