Verdens beste golfbaner

Det er mange gode golfbaner i verden. Og Italia har mange gode baner, men ute i den store verden strekker de gode banene seg helt fra New Zealand «down under» og til California «Over there». Skal forsøke å gi deg en liten smakebit på noen av de beste banene i verden.

Cape Kidnappers, New Zealand

Vi starter på østkysten av New Zealand på den nordre øya. Banen ligger høyt oppe på klippene på et gammelt sauebeite. Slår du en ball ut over klippekanten, kan det ta opp til 10 sekunder før ballen treffer vannflaten nede i dypet. Banen blir spesiell på grunn av disse utstikkerne som går høyt over vann og fjell. Banen er designet av amerikaneren Tom Doak. Banen har ingen av de vanlige sandbunkerne, men har et vanskelig landskap. Det kreves stor nøyaktighet av spillerne når de slår så ikke de blir stående og vente på ballen skal gi plaskelyder. Og det er nettopp de hullene langs kystlinjen som sies å være de aller beste, med hull 15 på topp.

Royal County Down, Nord Irland

Etter å ha vært “Down under», så flytter jeg meg opp i nord. Nærmere bestemt til Nord-Irland og like utenfor byen Newcastle. Der ligger det en bane som er designet av Tom Morris. Banen har kystlinje og har mange noe uvanlige utfordringer. Det er snakk om par tre hull, skarp «dog-leg» og de fleste vanlige utfordringene. Banens hull med den største utfordringen er hull fire. Det er et 198 eter langt hull med en dramatisk forhøyet tee – utslagsplass. Hullet er også et par fire hull, men utfordringen er at alle spillerne må gjennom et tornekratt for å komme til greenen. Greenen er omgitt av mange bunkerser og mye høyt gress og høye trær. Men hullet er fantastisk med Mountain Morne den ene veien og Irskesjøen den andre veien – et fantastisk skue!

Pebble Beach, Amerika

Da er vi «Over there» og helt ut på vestkysten og i California på Pebble beach. Denne golfbanen er åpen for alle som vil spille golf, i motsetning til mange andre baner i USA hvor det kun er adgang for rike medlemmer. Den kjente golf spilleren Jack Nicklaus skal en gang ha uttalt at dersom han bare skulle spille en runde golf i sitt liv så skulle det skje på Pebbles Beach. Banen er rundt 100 år gammel og er designet av Douglas Grant og Jack Neville. Banen har kystlinje og utsikt over sjøen med fantastisk utsikt. De mest spesielle hullene på denne banen med denne utsikten er hullene fra fem til og med åtte.

Leopard Creek, Sør Afrika

“Down under”, oppe nordpå og «Over there» har vi nå vært, så da tar vi turen ned til Sør Afrika. Leopard Creek er et dekkende navn siden denne banen ligger i utkanten av Krüger Nasjonalpark. Det skjer mange ganger at ville dyr kommer ruslende og skal for eksempel ned for å drikke i vannkanten.  Parken har over 200 dyrearter så det er et yrende liv rundt hele banen. Fugler, bavianer, Sjiraffer eller krokodiller bare for å nevne noen arter.

Det er to par fem hull som bør nevnes på banen, hvor det ene er mindre enn 100 meter vekk fra kanten av en krokodille elv og samtidig er en populær «hvileplass» for blant annet elefanter.

Comments are closed.